יום שלישי, 2 באפריל 2013

אצל Gontran CHERRIER בגט יכול להיות גם שחור

קסם על הגבעה (צילום: שרון היינריך)

גבעת מונמרטר היא אחד המקומות המיוחדים בפריז. במקביל לשכיות החמדה התרבותיות וההיסטוריות, לצד מופעי הזימה ומועדוני הקברטים, תוכלו למצוא גם פינות חמד קולינריות על הגבעה ולמרגלותיה. הבובואים (בובו - בורגני בוהמייני) המתגוררים על גבעה, ממליצים בחום על הבולנז'ר המוכשר גונטרן שרייר (Gontran CHERRIER), ולא מוותרים על ביקור יומי בבולנז'רי המיוחדת שלו.

בגט שחור, והוא לא שרוף (צילום: שרון היינריך)
שרייר רק בן 34 וכבר הספיק לפתוח חנויות בפריז, ביפן ובסינגפור, להוציא ספרי בישול ולהפוך למבוקש על ידי ערוצי טלויזיה בצרפת. שרייר הוא דור שלישי למשפחה של בולנז'רים ופטיסיירים מנורמנדי, ולכן עבורו היה זה טבעי להכנס למטבח בגיל צעיר מאוד. את לימודיו החל בבית הספר הידוע לבישול "פראנדי", ולאחר מכן הוכשר בבית הספר לפטיסרי ולבולנז'רי של פריז. לאחר שסיים את לימודיו, החל שרייר לעבוד במסעדות מפורסמות ובשנת 2010 פתח מקום משלו בגבעת מונמרטר. בין לבין, הוציא מספר ספרי בישול, לקח חלק בתוכניות טלוויזיה ועסק בייעוץ לחברות גדולות.

אווירת רטרו צבעונית (צילום: שרון היינריך)
המקום של שרייר במונמרטר מעוצב בצורה ייחודית. על התקרה עיגולים צבעוניים שצוירו על ידי אמן צרפתי, רצפת רטרו בגווני אפור מרגיעים וויטרינה ארוכה ובה כל התוצרת של הבולנז'ר. קיר זכוכית גדול פונה לרחוב, ולאורכו בר מעץ עם כסאות גבוהים. אצל שרייר אפשר לאכול את התוצרת שקונים במקום, דבר נדיר יחסית לבולנז'רי-פטיסרי בפריז.

קארי ודיו צובעים לחמים (צילום: שרון היינריך)
פיליפה, מנהל החנות מספר לי ששרייר עובד עם תשוקה רבה למקצוע. הוא אוהב טעמים חזקים מאוד, משלב תבלינים בלחמים ומשתמש בחומרי גלם יחודיים שלא מאפיינים את הבולנז'רי-פטיסרי הקלאסית. כך למשל, תוכלו למצוא אצלו לחם צהוב עם קארי, לחם כתום עם פפריקה ואפילו לחם שחור וגם באגט שחור עם דיו של דיונון. לצד הלחמים המיוחדים, ניתן למצוא בבוטיק גם את הבולנז'רי הקלאסית, אל תוותרו על הבאגט של שרייר, הוא אחד הטובים שתטעמו. מבין המאפים, מומלץ מאוד קרואסון החמאה העשיר והקוניימן המאפיין את איזור בריטני.

גבינה וקרם יוזו (צילום: שרון היינריך)
גם בתחום הפטיסרי, עושה שרייר שימוש בחומרי הגלם הטריים ביותר. תמצאו אצלו רק פירות טריים, וניל איכותי וחלילה מלהזכיר צבעי מאכל. מגוון העוגות לא גדול, אבל כל אחת מהן מיוחדת ומשלבת את הפטיסרי הקלאסית עם וריאציה מודרנית. כך למשל תוכלו להנות מטארט לימון איכותי בשילוב עם יוזו (לימון יפני), או מ TARTE CHOCOLAT MENDIANT שהוא טארט שוקולד עם בצק פריך, פירות יבשים בדבש וגנאש שוקולד מריר. אחת העוגות המומלצות ביותר היא ה TARTE FROMAGE BLANC, המורכבת מבסיס בצק פריך מעט מלוח, מוס גבינה לבנה וקרם יוזו. מדובר באחת מעוגות הגבינה הטובות שטעמתי בפריז.

סדנוויצ'ים ופיצות לצד לחמים ועוגות (צילום: שרון היינריך)
אם אתם באיזור הגבעה, אל תוותרו על ביקור אצל שרייר, מדובר באחד הכוכבים העולים בתחום הבולנז'רי הצרפתי והמקום שלו מצדיק הפסקה קלה. במקום גם נמכרים סנדוויצ'ים עשירים ופיצות מבצק מעולה, ובשילוב עם אחד הקינוחים, בהחלט מדובר בארוחת צהריים קלילה ואיכותית.

22 rue Caulaincourt 75018
פתוח: שני עד שבת 07:30 עד 20:00 וראשון 08:00 עד 20:00
מטרו: תחנת LAMARCK CAULAINCOURT

שלכם
שרון

‏2 comments:

  1. היי שרון

    היינו אך לא ידענו על קיומו של מקום נפלא זה,אך אין דבר נחכה לסבוב הבא ותודה על העדכון ,הכל נרשם.
    נשיקות חיים וניצה

    השבמחק